Ballerup Super Arena

Så blev årets første disciplin afviklet..........

BC BaneCykling.

For at kunne vinde BC-BC, skulle der viljestyrke og rå muskelkraft til.

25 mand havde tilmeldt sig, men 5 afbud fik os ned på 20 mand, som skulle prøve kræfter med 45 gr. hældningen i svinget på den 250 meter lange bane. En fin intro af vores instruktør Jesper, inden vi fik sat os op på cyklerne og i gang med 10 min opvarmning på banen.

Thomas Rask, rap i replikken under intro, fik - ved hjælp af rå muskelkraft, ham som den første, helt op i banen og rundt højt oppe under loftet, til stor skræk for vores instruktør, som måtte guide Thomas i gennem svinget … TRÆD TRÆD TRÆD, ellers falder du ned. Det vides ikke om det var viljen eller den rå muskelkraft der fik ham igennem svinget, men igennem kom han.

Efter opvarmningen blev der kaldt til samling ved målstregen og første pointgivende disciplin  - 1 omgang på tid – med én mand på banen af gangen, løb af staben. Lars Løkkes tid på 23 sek, blev klaret i fin stil. Bedste tid blev sat af Christian Juul med 17,27, skarpt forfulgt af Jesper O med 17,54 og Jæger med 17,97.

Derefter kørte vi 2 holdkørsler, hvor holdene (5 mand) startede på hver sin side af banen, og skulle prøve at indhente hinanden. Der er ikke så nemt som det er ud til på TV, at falde ind på holdet når man har taget sin føring, derfor blev næsten alle hold splittet i atomer. Det var sjovt at prøve kræfter med, men det talte ikke i BC disciplinen.

Det gjorde derimod næste udfordring – ”last man standing” – et udskilningsløb, hvor sidste mand der kom over stregen blev pillet ud af løbet …etc. Efter hver omgang måtte 1 mand forlade banen, og det blev tættere og tættere i spurterne, jo færre der var tilbage. Virkelig en udfordrende disciplin, og det var nok ikke helt tilfældigt, at de 3 mand med de bedste omgangstider i første disciplin, måtte kæmpe til det sidste om sejren. Hvor Jægeren gav den gas på de 2 sidste omgange og holdt føringen til mål. Godt hjulpet af Christian som ikke hørte at han var ude som 3. sidste mand, og fik presset Jesper Olesen på sidste omgang, i sine bestræbelser på at nå Jæger. De sidste fem som røg ud var: Jæger, Jesper O, Chr. Juul, Merót og Hovmand.

Samlet vinder bliver hermed Christian Juul som kan krybe i den gule førertrøje for første gang i ….øhh lang tid. Samlet nr. 2 bliver Jesper Olesen, mens Henrik Jæger indtager tredjepladsen.