Kontakt
Forside
BC mangekamp
BC mangekamp arkiv
BC resultater
BC statistik
BC aktiviteter
BC medlemmer
BC shoppen
Om Blue Circle
BC vedtægter

STATS
Online nu : 1
Besøgende i alt : 2668162
Medlemmer i alt : 36
MEDLEMS LOGIN
Brugernavn
Kodeord

BC aktiviteter

BC aktiviteter giver dig en oversigt over hvad der er sket ved diverse arrangementer såsom sommertouren, BC business og BC family samt referater fra Ordinær Generalforsamling og Ekstraordinær Generalforsamling.

BC Drengerøvstur - Græske Øhav 2023 13/05/2023

BC- Drengerøvstur – Græske Øhav 2023

 

Så skete det! Vi fik gennemført BC DRENGERØVSTUREN, som vi i efterhånden rigtig mange år har talt om.

 

En uges sejltur i det Græske med BC drengene...……..

 


Logbog for BC sejltur 13-20 maj i Saroniske golf

13 maj.
21 glade, forventningsfulde unge BC drenge ankommer med bus til bro 8 i Alimos Marina, hvor Morten lås, Christian ankerstjerne og Claus tand allerede ventede ombord. De tre havde haft en travl dag med bådgennemgang og proviantering. Køjer blev fordelt og alle samledes til en godnatøl.

14 maj.
Kl 0800 Skippermøde med sikkerhedsbriefing og gennemgang af husorden og sejlplan.

Før afgang fællesfoto på kajen, alle med de flotte hvide poloshirts og caps på.

Det blev en stille sejlads for sejl mod Aegina, hvor der ikke var plads til os i havnen.. hurtigt besluttede vi at finde en ankerbugt på den sydvestlige side af øen. Det viste sig at der var en hyggelig taverna på stranden så efter badetur og sundownere en masse’ var dinghyerne klar til at fragte os i land.

Det blev så første aften med kæmpe udvalg af mezes ( forretter ) og kold rose ad libitum og så lige 3 meter fra vandkanten… Der var lige tid til en mythos og en ouzo før vi tørnede ind.

15 maj.
Tandlægens båd havde en defekt vandpumpe og sejlede kl 0800 mod Poros for reparation .

Poros ligger skønt på en lille halvø lige ved Peloponnes, hvortil der er små færger med afgang hvert 5 min.

Selve byen strækker sig langs havnefronten, hvor den ene taverna efter den anden faldbyder fisk, tzatziki, octopus, souvlaki etc etc. Der gik ikke længe efter alle havde parkeret med hækken ind og anker ude foran før der var iskolde fadøl på bordet. Nogle ville cykle, nogle på bar, mange gik til klokketårnet eller legede bare turister.

Pludselig blæste det op med vind fra siden og ankrene slap, hvilket skabte lidt panik før alle alle igen var på plads—. Ioli dog med " Frauenparkplatz " og Ankerstjerne fik sit øgenavn efter disput med sur sydeuropæer.

Aftenen gik med fællesmiddag og uanede mængder rose før vi samledes til Liverpool kamp på en hyggelig bar. Weile og tanden gav øl til alle før den obligatoriske godnat ouzo i cockpittet. Enkelte dansede lidt på bordene i Malibu bar før den lukkede kl 0300.

16 maj.
Langsom tur for sejl gennem Poros strædet mod Hydra mens der undervejs blev badet og øvet udspring fra bådene. Henrik Bocuse Nielsen tryllede som altid i kabyssen, man føler sig som om man var ombord på et luksus krydstogt.

Mandrakibugten anløb vi i let regn og efter nogen tid klemte vi de 3 både ind til klipperne med liner i land og ankre ude. Regnen på trods var der sundownere og god stemning akkompagneret af nabokatamaranens watermaker. Ved 1830 tiden gik vi ad Kystvejen mod Hydra by ca 2-3 km væk.

Hydra er en bilfri ø hvor rigtig mange kendisser har sommerhuse. Den ligger idyllisk med krogede gader, huse med blå skodder, taverner og en summen af liv overalt. Vi fandt en lille hyggelig taverna i en sidegade lidt væk fra havnen hvor vi fejrede Oles fødselsdag med sang og trommespil, til stor underholdning for den kvindelig besætning fra en kæmpe superyacht der lå i havnen.

Vi blev sejlet hjem i små hurtigtsejlende speedbåde med blå neonlys —— sikkert ombord hos de tilbageblevne gik vi til køjs med smagen af ouzo og godnat kys fra skjoldet.

17 maj.
Skøn solskinsmorgen med svømmetur og hjemmelavede pandekager med honningsyltede kirsebær før vi linede op til kapsejladsen, som var første del af BC disciplinen.

Vi skulle runde Dhokos og slutte i en lille bugt på nordsiden af denne. Starten gik og i meget svage vindforhold fulgtes låsen og tandlægens både ad, nogle gange så tæt at fendere måtte i mellem. Ankerstjerne valgte at gå under land og blev hægtet helt af. Da vinden endelig kom igen gik låsens båd med Peter Juhl ved roret hurtigst mod Dhokos.

De havde dog svært ved at holde højde og tandlægen hentede langsomt men sikkert ind på dem og ved sydsiden af Dhokos gik han forbi—- længere fremme røg begge både i et vindhul og ankerstjerne kunne pludselig ses først i kikkerten , men siden også uden.

Rundt om det sidste hjørne tog vinden til og bådene sejlede over 10 knob. Tandlægens båd kom først i mål, skarpt forfulgt af låsen og med ankerstjerne en del minutter efter. Efter lystalsregulering vandt låsen dog med 9 sekunder foran tandlægen.

Det var ikke muligt at spise i land så vi aftalte at tømme køleskabene og fremtrylle en fantastisk salat med hjemmegjort tzatziki. Det blev en våd aften for svaj i bugten og mange kom lidt underdrejede i seng.

18 maj.
I dag skulle vi så dyste i sømandsskab…. Disciplinen måtte dog udsættes et par timer da formanden ville i land for at spise morgenmad (dette var aftalt dagen før, red.). Se selvstændigt referat fra disciplinen.

Efter endt kappestrid gled vi for sejl tilbage til Poros, som alle havde tabt deres hjerter til. Nogle så pokalfinale, mens vi var et par stykker der fandt frem til en lille mand/kone taverna som tryllede endnu en skøn græsk middag frem til os alle og igen til ingen penge. Hans Olav fik en fødselsdagssang også var det tid til Is og kaffe. En mythos og et par pina coladas senere var det tid til godnat.

19 maj.
Stille sejlads for blandet sejl og motor afbrudt af skildpadder, delfiner og badestops før vi ankom til Alimos, hvor der var kaos og anarki ved havnemanøvrerne. Alle charterbåde ankomme ca. Kl 16 og skal tanke, klargøre og afmønstre samtidig.

Der blev bestilt middag i byen på BC’s regning og igen med rose’drop. En del valgte at bryde lidt for tidligt op og tage til Athen centrum den sidste nat, mens de tilbageblevne hyggede på irish pub og i Iolis cockpit.

20 maj.
Sidste dag blev enten brugt på stranden og med aflevering af både eller i Athen/Akropolis. Kl 16 gik turen til lufthavnen, hvor endnu en Liverpool kamp ventede før check-in.

23 sovende BC drenge blev foreviget i flyet af Paparazzi Ulrik.—-

Ved midnat ankom vi planmæssigt til København uden andet et par små skrammer og uden uheld på materiel.

Sikke en skøn uge i dejligt selskab —- tak

Claustand og medkaptajner

 Se flere billeder fra turen her

 Følgene BC´ere deltog i turen til Grækenland:

Michael Weile
Kim Lohmann
Søren Olsen
Michael Baasch
Henrik Aakjær
Henrik Nielsen
Michael Foldbjerg
Thomas Beyer
Peter Bisgaard
Stig Bruun Andersen
Jørn Kahle
Morten Jensen
Henrik Merót
Henrik Schwenn
Christian Kauman
Tem Sander
Stig Arve Jepsen
Jesper Schønnemann
Ulrik Damsgaard
Claus Hyldgaard-Olesen
Søren Bruun
Peter Juul Ottesen
Henrik Tinning
Ole Skjold Hansen

 


TILBAGE


PRINT